Kuopuksen myssy valmistuikin yllättävän nopeasti. Se pysyi jopa päässä kauemmin kuin kuvaus olisi vaatinut. Tavallisia pipoja on turha yrittääkään, ne sipaistaan pois päästä alta aikayksikön. Kiinnitys leuan alta on ihan must juttu.

411311.jpg

Lanka: Ohut merinovillalanka, Kool Aidilla värjätty, kaksinkertaisena. Malli: Moda 1/07, koko 80cm

Oli kiire päästä myös ihmettelemään uutta sukkalankaa. Kauhistelin pieniä puikkoja, mutta urhoollisesti aloitin varren 2,5-millisillä. Ja vaikka en ehtinyt neuloa kuin pari tuntia illalla telkkaria katsellessa, sain jo varren ja kantapään valmiiksi! Olin aivan hämmästynyt. Raidoituskin osui kohdalleen aika kivasti mielestäni. Ajattelin antaa valmiit sukat äidille synttärilahjaksi, juhlapäivä on parin viikon päästä ja äiti tulee viikon päästä sopivasti kylään. Vielä kun löytäsin vyötteen ja hoito-ohjeen jostakin kuopuksen jäljiltä...

411313.jpg

Sukkaprojekti ei tänään innostanut, joten aloitin esikoisen pipon Kool Aid -langasta. Esikoisen itsensä värjäämä lanka on ollut pian vuoden kaapissa, ja säännöllisen epäsäännöllisesti poika on kysellyt milloin aion neuloa siitä hänelle jotain. Villahoususavotan keskellä muiden töiden aloittaminen on jäänyt, mutta nyt tämän blogin innoittamana olen jo tehnyt vaikka mitä! Niinpä tämäkin lanka löysi tiensä puikoille, ja valmistunee huomenna viimeistään.

Olen menossa tänään kestovaippailijoiden tapaamiseen, ja siellä on teemana TSI. Tarkoitus on vaihdella kankaita ym. TSI-kamaa. Vaippojen ompeluun en koskaan hurahtanut, joten kankaita en tarvitse, mutta hoksasinpa pakata mukaan kaikki vajaat lankakerät. Jospa saisin siellä vaihdettua ne joihinkin toisiin lankoihin. Löysin lankavaraston pohjalta muuten muovikassillisen villalankoja. Joukossa oli Bambinoa, Novitan Merinoa (vastaa ilmeisesti nykyistä Woolia) ja Nalle-lankaa muutama kerä. Niistäkin voisi väsätä jotain, vaikka onkin vaikea päättää mitä tekisi yhdestä tai kahdesta kerästä. Olen tottunut aina ensin katsomaan mallin, sitten hommaamaan langat ja sitten tekemään ohjeen mukaan. Tällainen luova toteutus jämälangoista on minulle ihan uutta. Toisaalta nyt tuntuu mukavammalta tehdä jotain pieniä juttuja kuten sukkia ja pipoja, kuin isoja neulepuseroita. Nopea valmistuminen palkitsee ja tuleepahan vanhoja lankoja käytettyä pois.