Pääsin pitkästä aikaa tarttumaan maalipensseliin, kun päätimme maalata kuopuksen huoneen. Muutkin makuuhuoneet täytyy maalata, mutta niistä täytyy ensin repiä tapetti pois, joten se homma jää kesälle ja miehen loma-aikaan. Kuopuksen pikkuruinen huone sen sijaan oli valkoinen (ja tahrainen!) joten halusin saada sen ensiksi valmiiksi. Siitä tulee hempeän vaaleanpunainen alaosasta ja kermanvalkoinen yläosasta. Teemana ovat sydämet, boordin sijaan laitan seiniin punaisia sydämen muotoisia tapettitarroja. Verhokangas täytyy käydä vielä ostamassa, kunhan ensin näen miltä pinkit seinät näyttävät. Täytyy sitten laittaa kuva valmiista huoneesta.

Malabrigo-villikset on pesty ja lanoliinitettu ja odottavat koekäyttäjää. Nyt ne ovat jos mahdollista vieläkin pehmoisemmat kuin ennen pesua. Pesin housut rohkeasti koneessa, ja linkosin vielä lanoliinituksen päätteeksi. Housut taisivat kutistua hieman, mutta toivottavasti ne venähtävät käytössä. Jos eivät, niin täältä saa sitten halvalla hyvät villikset ;-) Otan kuvan sitten kun saan housut käyttöön.

Ruskea-kelta-puna-vihreä-värjätystä Malabrigosta aloitin eilen neulomaan elämäni ensimmäistä hartiahuivia. Olen aina pitänyt huiveja mummojen juttuna, mutta ajatus lämpimästä huivista, johon voi kääriytyä illalla telkkaria katsellessa alkoi houkuttaa yhä enemmän. Huivi on ihan yksinkertaista reikäneulosta. Neulon siitä niin ison kuin lankaa riittää. Tarvitsen vain pitemmät 7mm pyöröpuikot, täytyy yrittää muistaa hankkia ne samalla kaupunkireissulla kuin verhokangas.

Reilun viikon päästä on Tampereen kestovaippahulinat. En oikein tiedä, tekisinkö sinne vielä jotain vai tyytyisinkö jo olemassa oleviin varastotuotteisiin. Housuhameen tietysti voisi tekaista, kevät ja kesä on kuitenkin tulossa. Jotenkin laiskottaa vain aloittaa mitään niin suuritöistä. Harkitsin myös tekeväni pari raidallista vauvan pipoa uuden Moda-lehden ohjeella. Niille voisi olla kysyntää ihan kivasti. Tai säärystimille. Paljon olisi ideoita, kun vain ehtisi kaiken toteuttaa... Lisäksi aloitan ensi viikolla osa-aikaisen työn muutaman viikon ajaksi. Ei sillä että tähänkään mennessä olisin paljon päivisin ehtinyt neuloa, enimmäkseen tulee neulottua illalla telkkaria katsellessa. Töissä ollessa vain ei voi valvoa niin myöhään kuin vapaalla.