Kävin eilen oikein varta vasten kaupungilla lankashoppailulla. Ensin menin Anttilaan, jossa olikin runsas valikoima Novitan lankoja. Huomasin vain saman minkä niin monta kertaa aiemminkin; jostain syystä Novitan langat eivät innosta minua. Tuntuu, että niitä on joka paikassa ja kaikki ostavat niitä. Samat vanhat seiskaveikat ja nallet siellä hyllyssä kököttävät, lisäksi jotain sekoitelankoja jotka nekään eivät minuun kolahda. Joten suunnistin sitten Pikkulinnaan. Siellä selasin vähän neulelehtiä, ja hoksasin haluavani ehdottomasti tehdä kuopukselle mekon kesäksi. Viime kesäksi virkkasin ihanan vauvamekon Lanettista, mutta nyt halusin puuvillalankaa. Lisäksi olin luvannut tehdä esikoiselle pääkallopipon. Koska hän on niin herkkähipiäinen, päädyin siinäkin puuvillalankaan. Tällaista sieltä sitten lopulta tarttui mukaan:

450135.jpg

Molemmat langat ovat Garnstudion tuotantoa. Ihastuin Safranin lohenpunaiseen väriin. Vaaleanpunaiseen olen jo kyllästynyt, ja mieleistä keltaista sävyä ei löytynyt. Pääkallopipon aloitin saman tien, nelosen pyöröillä ja Nice Factorin ohjeella. Ensimmäisestä versiosta tuli aivan liian iso. Näyttää siltä, että tein mitä tahansa mistä tahansa, niin 3,5mm puikot riittävät... Langassa oli puikkosuositus 5! Purin osan ja aloitin toisesta kerästä, ja äsken tuli viimein valmista:

450138.jpg

Lanka: Garnstudio Paris 100% puuvilla + Jaeger Extra Fine Merino DK, menekki n. 60g, ohje: NiceFactor/Marja, puikot: 3,5mm pyöröt, silmukoita 70.

Sitten pitää enää löytää taaperolle kesämekon ohje. Eiköhän se tuosta parista hyllymetristä käsityölehtiä löydy :-)