Vihdoin saapui Atlantin takaa hartaasti odotettu lähetys värillistä luomu-merinolankaa. Suomessa kun merinolangan eettisyys puhututtaa säännöllisin väliajoin, niin otettiin yrittäjäkollegan kanssa pieni erä kokeeksi ameriikan ihanuutta. Hintaa ihanuuksille tuli hirvittävästi, mutta saapahan kokeilla mitä langasta syntyy. Lanka on pehmoista, paksuhkoa, ja värit ovat ihanan luonnonläheisiä.

461504.jpg

Etualalla on pari vyyhtiä Pirtin Kehräämön oliivinväristä kampalankaa, josta tulee kesäksi housuhame eräälle tilaajalle. Olin yllättynyt, kuinka kaunis tuo oliivin sävy olikin. Kunhan saan ensin fuksianvärisen alta pois ja puikot vapaaksi niin sitten lähtee vihreä puikoille. Fuksianvärinen edistyy  hitaasti mutta varmasti, housuosaa mennään jo.

Koska nykyään pitää olla monta työtä yhtä aikaa käynnissä jos sattuisi siihen yhteen kyllästymään, niin puikoilla on myös lyhythihainen kesämekko kuopukselle viikko sitten ostetusta persikanvärisestä puuvillalangasta. Sekin edistyy hitaasti, koska lanka on ohutta, helma leveä ja puikot ohuet. Mallineule on yksinkertaista pitsikuviota helmassa ja sitten loppuosa sileää. En jaksanut selata mallin löytämiseksi kuin muutaman vuoden lehdet läpi, eikä niissä oikein ollut neulottuja malleja. Virkkaaminen ei nyt innostanut, sillä tavoinhan olisi kyllä pitsiä saanut enemmän mekkoon. Mekosta on kuitenkin tarkoitus tulla ihan käyttömekko eikä mikään juhlahörhelö.

Uusia lankatilauksiakin on jo tehty: Firmalle lisää värejä Jaegeriin sekä neljää väriä bambulankaa ja omaan käyttöön tummanpunaista puuvillasekoitelankaa kevättoppia varten. Niin, ja tulihan sitä tilattua myös kolmea kokoa 40cm bambupuikkoja ja sukkapuikkoja. Toukokuussa on täällä Jyväskylässä myyntitapahtuma lapsiperheille, täytyy varautua jo sitä silmälläpitäen. Merino-alpakkalankaa tekisi vielä mieli... ja paljon muutakin, mutta budjetti ei nyt anna myöten. Väsäilinkin jo tuossa hinnastoa ja "mainoskirjettä" jolla ajattelin lähestyä muutamaa kestovaippatuotteiden jälleenmyyjää. Jospa ne tuottaisivat tulosta ja tilauksia :-)