Kävinpäs eilen täällä Jyväskylässä Kädentaito-messuilla. Arvelin etukäteen, etten varmaan ehdi sinne, mutta kun kaveri lähetti viestin ja kehui ostamiaan ihania lankoja, minäkin sitten nipistin aikaa sen verran että kävelin näyttelyn läpi. Ja tarttuihan sitä mukaankin kaikenlaista, tarpeellista ja vähemmän tarpeellista... Tarpeellisimmasta päästä olivat ehdottomasti vyyhdinpuut ja kerimislaite. Aivan mahtava yhdistelmä! Olen tähän saakka kituuttanut ja kerinyt vyyhtejä joko sohvatyynyn ympäriltä tai polvieni ympäriltä, ja aika ajoin joku onneton perheenjäsenkin on joutunut vyyhdinpitimeksi. Nyt kerimme 6 vyyhtiä lankaa noin vartissa, kun innostuimme esikoisen kanssa. Hän kampesi vivusta ja minä katsoin että lanka juoksee hyvin vyyhdinpuilta. Aikaansaannoksena pari Malabrigo-vyyhteä sekä värilliset luomumerinot nätisti n. 50 gramman kerissä:

489078.jpg

Tässä vielä lähikuvaa langoista:

489079.jpg

En vielä tiedä, paljonko käytän langoista itse ja paljonko pistän myyntiin. Jyväskylään on joka tapauksessa tulossa toukokuussa Pienten päivä -kestovaippatapahtuma, joten sielläkin lankoja varmaan menisi. Ystäväni oli tehnyt ihanat villahousut luomumerinosta, mutta niiden testaaminen on vielä kesken.

Ostinhan minä tietysti lankojakin, Lankakauppa.comin myyntipisteestä. Ihme kyllä se oli ainoa kunnollinen lankakauppa koko messuilla, kyllä sinne olisi enemmänkin langanmyyjiä mahtunut. Colineten ihanaa Cadenza-merinolankaa, Araucanian Atacama-alpakkalankaa (tästä teen huivin), sekä Noro Kureyon-lankaa. Näitä "oikeasti" tarvitsin, mutta sitten ale-korista perääni huuteli vielä pussillinen Schachenmayr Merinoa (18€ koko pussi!) sekä Gedifran puuvillalankoja ihanan keväisissä sävyissä (2€/kerä!) niin houkuttelevasti, että huomasin ostaneeni nekin. Joten tässä siis varsin nolostuttava saalis:

489081.jpg

Uusista langoista innostuneena aloitin kuitenkin eilen oliivinvärisen housuhameen, koska fuksianvärinen on nyt viimeistelyä vaille valmis. Halusin tehdä fuksianvärisen ensin valmiiksi, että testaan kunnolla silmukkamäärän ja hameen koon. En halua tehdä tilaustyöstä liian isoa tai pientä, sen verran työläs tuollainen housuhame on tehdä.