Onpas taas kulunut pitkä aika päivityksestä. Töitä on valmistunut jo alkuviikosta, mutta en vain ole ehtinyt siirtämään kuvia koneelle. Sain valmiiksi oliivinvärisen VaudeVilla-housuhameen, ja se lähti jo asiakkaalle. Fiksasin vähän hameen mittoja, toivottavasti se on sopiva. On aina jännittävää, kun sovittaa omalle lapselle jotain tekelettään, että sopiiko se sitten muille. Fuksian värinen hame odottaa edelleen lahkeensuiden viimeistelyä. Siinäkään ei menisi kuin tunti, mutta juuri tuollaiseen loppuvaiheeseen työni tuppaavat jumittumaan. Tässä vielä kuva oliivinvärisestä hameesta:

513231.jpg

Kuopuksen kesämekkokin valmistui. Sekin seisoi varmaan pari viikkoa ilman edistymistä, koska epäröin hihan istutuksen kanssa. Hiha näytti niin pieneltä ja hihanaukko niin suurelta, etteivät ne minun mielestäni mitenkään voineet kuulua yhteen. Mutta niin vain tuli siitäkin tekeleestä valmis, ja ihan hyvin ne hihat sitten lopulta asettuivat. Mekko oli myös sopivan kokoinen, vaikka pelkäsin siitä tulevan liian iso. Kuvaa mekko päällä viipottavasta taaperosta on ihan turha yrittää edes ottaa. Nyt kun se on hoksannut, että kameran takana on sellainen kiva näyttö josta näkyy se kuva, niin aina kun otan kameran esiin, tyttö lähtee vain tulemaan kohti ja haluaa katsoa kameran taakse. Eihän siitä niin kauan ollut, kun kamera oli musta laatikko jolla otettiin kuvia, ja filmi teetettiin sitten kuviksi vasta viikkojen päästä... Sitä aikaa meidän lapsemme eivät tule edes muistamaan! Tässä kuitenkin mekko:

513233.jpg

Ohje: Moda 2/06, koko: 86cm, lanka: Garn Studion Safran-puuvillalanka, puikot: 2,5 ja 3 pyöröt + sukkapuikot

Uusi mekkokin on jo puikoilla. Ihastuin uusimman SK-lehden värikkäästä vauvan mekosta, ja löysin itseni vaihteeksi virkkuukoukku kädestä. Mekkoon tulee virkattuja ruutuja yläosaan, ja hameosa neulotaan. Puuvillalankaa minulla ei ole, mutta sovellan mekon merinovillalangasta, jota löytyy riittävän montaa väriä.

513235.jpg

Mekko on vain sellainen väliprojekti, oikeasti käteni syyhyävät vihreän alpakkalangan ja huivin kimppuun. Onneksi täältä blogeista löytyy ihania ohjeita! Enää on vain valinnan vaikeus...