Hyvää Euroviisujen ja MM-kisojen jälkeistä elämää! Hävettävän vähän tuli seurattua kumpaakaan. Euroviisufani en kyllä erityisemmin olekaan, mutta kuuluuhan se nyt yleissivistykseen olla kiinnostunut kun kerran niin iso tapahtuma Suomessa on. Lehdistä juttuja seurasinkin, mutta TV-tarjontaa en hyödyntänyt (neulomisen merkeissä) niin kuin varmasti moni muu on tehnyt. Lauantain finaalikin tuli katsottua lähes sivusilmällä. Kunnaksemme on kyllä sanottava, että kuuntelimme kyllä tuloksetkin loppuun saakka vaikka yleensä menemme miehen kanssa nukkumaan jo huomattavasti ennen puolta yötä viikonloppunakin. Mies varsinkin menee aikaisin nukkumaan, minä usein jään vielä neulomaan.

MM-kisalähetyksetkin menivät muun elämän ohessa. Lauantain pelin aikana palelin tivolissa lasten kanssa, ja sopivasti loppuhuipennukseen ehdin kotiin. Eilinen finaali alkoi ahdistaa jossain vaiheessa niin paljon että oli pakko siirtyä telkkarin äärestä tietokoneen ääreen.

Olen minä jotain silti aikaiseksikin saanut. Yksi tilaustyö tuli pyöräytettyä, pitkästä aikaa hieman paksummasta Loft-merinovillalangasta. Sitä olikin nopea neuloa, joten housut lähtivät jo asiakkaalle. Tässä kuitenkin vähän karkkivärejä muistoksi:

585765.jpg

Tilaustyöhousut valmistuisivat, kunhan saisin lisää lankaa. Siinäkin on kauniin keväiset värit. Jäljempänä myös esimerkki siitä, miten käy kun neuloo samalla sohvalla touhukkaan ja huomionkipeän taaperon kanssa. Ei tarvita kuin 10 sekuntia, niin tulos on tämännäköinen (eikä ole edes pahimmasta päästä näitä kokemuksia):

585766.jpg585767.jpg

Punainen palmikkotoppi valmistuu tuskastuttavan hitaasti. Tietysti nämä välityötkin sitä hidastuttavat, mutta on siinä omaakin syytä. Aloitin toisen kappaleen, jota olen sitten lähinnä purkanut ja neulonut. Ensin tein muka liikaa kerroksia ennen mallikuvion aloittamista, sitten huomasinkin tehneeni alunperin ihan oikein ja olin vain muistanut ohjeen väärin. Eli muutaman kerran sitä on nyt purettu, mikä on kyllä tylsää hommaa. Eiköhän se elokuuhun mennessä kuitenkin valmistu!

585768.jpg

Myssyviikot alkavat olla takanapäin. Oma saldo oli vain kaksi myssyä, vaikka useampaankin oli suunnitelmia. Hoksasin lähipiirissäni ainakin pari suloista taaperotyttöä, jotka olisivat ilahtuneet varmasti uudesta myssystä. Ehkä niitä vielä ehtii tehdä kesän mittaan. Ja syksyä kohden sitten taas omille lapsille myssyjä, lapasia ja huiveja.