Kaupunkijuhannusta vietetään kun alkuviikko meni reissussa. Tänään näyttäisi olevan ihan piknik-ilmakin, joten suunnistamme varmaan eväskorin ja ystävien kanssa johonkin aurinkoiseen, tuulensuojaiseen paikkaan. Ehkä mukaan lähtee myös neulomus... Reissun päällä en neulonut yhtään, ja sen vuoksi tilattu housuhamekin on myöhässä. Se oli niin pahasti viimeistelyvaiheessa ettei sitä voinut ottaa reissuneuleeksi. Sitä paitsi olimme koko ajan menossa, eikä aikaa istuskelulle juurikaan ollut parin tunnin automatkoja lukuunottamatta. Ehkäpä en olekaan niin intohimoinen neuloja, että hyödyntäisin ihan joka minuutin ;-)

Olen niin kyllästynyt keväällä aloittamaani pitsihuiviin, tai oikeastaan sen edistymättömyyteen, että varmaan puran sen ja aloitan tämän. Yksinkertainen ohje, joka ei vaadi niin paljon keskittymistä kuin joka kerroksen pitsineule, jossa pitäisi koko ajan olla kärryllä kerroksista. Ainoa, mikä Ullan hienossa ohjeessa hieman häiritsee, on kirjoitusasu. Minun mielestäni juhannus on kyllä Mittumaari eikä siihen mitään minttuja kuulu. Jos olen väärässä, viisaammat korjatkoon.

Tilaustyöt ovat yhtä housuhametta lukuunottamatta valmiita ja lähteneet jo asiakkaille. Sen jälkeen pääsen varmaan huivin kimppuun, ehkä jo ensi viikolla! Ja tuo iänikuinen punainen toppikin pitäisi saada valmiiksi. Vannoin itselleni, että menen se päälläni ensimmäisenä työpäivänä töihin, eli 3.8. Saa nähdä kuinka käy!

Yksi "ilouutinenkin" tuli viime viikolla: Jaeger Extra Fine -langan valmistus lopetetaan. Että ottaa päähän! En ole tähän mennessä törmännyt lankaan, joka vaippahousukäytössä olisi yhtä pehmoinen, ohut, kestävä ja väreiltään monipuolinen. Jotain värejä maahantuojalta vielä sai, mutta sitten se loppuu. Jos joku osaa vihjata Euroopassa valmistettavasta 100% merinovillalangasta, joka olisi noin DK-vahvuista (ei ainakaan ohuempaa), käsinpestävää, ja värit olisivat muutakin kuin pastellia, niin vinkkejä otetaan vastaan. Ktos.