Tampereen reissulta tarttui mukaan tällaista:
771450.jpg
Pitsi-Addit! Kahta kokoa, 3mm ja 3,5mm.
771453.jpg
Ehdottomasti puikkojen aatelia! En ole ikinä neulonut ihanammilla puikoilla. Tulee todella luksus-olo, kun tikuttaa näillä kullanhohtoisilla ihanuuksilla. Puikoille pääsi stoola, en tiedä vielä tuleeko se ystävälleni häälahjaksi vai itselle häähuiviksi. Työ edistyy huimaa vauhtia, kun en voi lopettaa neulomista edes kuopuksen kylvyn ajaksi...
771466.jpg
Puikot olivat itse asiassa vahinko-ostos. Menimme Koskikeskukseen, koska olin kuullut että siellä on hyvä lankakauppa, Käsityökeskus 3.kerroksessa. Esikoinen oli mukana, ja kun en muutakaan ostettavaa keksinyt (ettei mies päässyt ihmettelemään, miksi haluan tulla sinne saakka ellen edes tarvinnut mitään...), ostin hänelle pipo- ja kaulahuivilankoja. Poika on niin kranttu, ettei huivi tai pipo saa kutittaa lainkaan, joten hän sitten hieroi erilaisia lankoja kaulaansa vasten ja kokeili niiden karheutta. Lopulta päädyimme alpakkaan. Värivalikoima oli vähän suppea, mutta tällaisiin päädyimme:
771460.jpg
Musta ja ruskea ovat minun valintojani, poika valitsi itse sinisen. Ehkä saan kuitenkin taivuteltua hänet pelkkiin sinisiin raitoihin, on meinaan sen verran ärhäkkä väri pelkästään käytettäväksi. Todennäköisesti tätäkin lankaa on liian vähän, mutta uskoisin näitä löytyvän kotipuolestakin. Puikot olivat sitten siinä kassan vieressä tyrkyllä, ja nappasin ne siitä viime hetkellä mukaan. Ja onneksi nappasin, nam!

Osa tilaamistani Angelyarnsin langoista tuli myös tänään. Ja minulle tuli heti uusi ongelma. Ostin nimittäin todella ohuita lankoja, joista ajattelin tehdä huiveja. Mutta miten ihmeessä ja millä mallilla ja millä puikoilla voi tehdä huivin langasta, jota sataan metriin mahtuu puolitoista kilometriä?! Kaksinkertaisenako, vai nelinkertaisena? Ja miten tätä voi edes keriä, kestääkö se katkeamatta kerijälaitteessa? Auttakaa jos osaatte, kaikenlaiset vinkit ovat tervetulleita! Adriafilin Classic Merino Extrafine sekä Baruffan Cashwool ovat kyllä aivan uskomattoman pehmeitä ja ihania lankoja, ja olisi sääli jättää ne käyttämättä:
771464.jpg