Helsingin reissulta kotiuduttiin kunnialla eilen. Shoppailu jäi itse asiassa varsin vähäiseksi ainakin ajallisesti. Onneksi ryntäsin Menitaan heti kun olin saanut tavarat hotellille. Siellä vierähtikin tovi, sillä halusin yhtäkkiä aivan ehdottomasti jotain ruskeaa lankaa itselleni villatakkia varten. Ei liian ohutta, ei liian paksua, juuri oikean ruskeaa, ja ehdottomasti kutittamatonta, ei kuitenkaan puuvillaa. Lopulta päädyin alpakkaan, mistä arvelisin tulevan ihana takki. Laitan kuviakin langasta kunhan saan ne päivänvalossa kuvattua. Mukaan tarttui myös punaista silkkivillalankaa, jotain pientä SNY:tä varten, sekä 30cm pyöröpuikkoja ystävälleni. Itse ehdin omani jo tilata Englannista.

Ilta vierähti sitten Rollareiden (ei kuitenkaan vielä Rollaattoreiden!) konsertissa. Olihan se Mick mahtavan energinen, toisin kuin Keith joka pällisteli kuin dementikko ja oli välillä aivan pihalla, heh. Rumpali Charlie on silti suosikkini. Aamulla nukuin pitkään, ja suunnistin vaateostoksille. Itse asiassa löysinkin kaiken haluamani Sokokselta, joten saatoin suunnistaa kirjakauppaan. Löysin miehen tilaaman tuliaiskirjan, sekä itselleni aivan ihanan Victorian Lace Today. Taidan olla pian täysin ja peruuttamattomasti rakastunut pitsihuiveihin, vaikka ne ovat niin turkasen suuritöisiä. Huomasin,  etten oikein innostunut sellaisista "näin neulot kaulahuivin 12mm puikoilla" -kirjoista, joita tuntui olevan runsaasti tarjolla. Myös peruspuseroihin minulla on malleja hyllymetreittäin, joten niistäkään en viitsi maksaa, vaikka kirjat itsessään olisivat kauniita katsella. En myöskään pidä liian hienostelevista tai ylimuodikkaista neuleista, olen enemmänkin sellaisten klassisten ystävä. Kyselin myös kehuttua Knitting Lingerie Style -kirjaa, mutta sitä ei kuulemma saa edes tilaamalla (muuta kuin ulkomailta). Luulen, että se on seuraava ostokseni kirjarintamalla...

Olisin halunnut vielä kierrellä jotain heräteostoksia tekemässä, mutta kyytiläisilläni oli jo kiire Ikeaan. Siellä kuluikin sitten useampi tunti, kun kiersimme rauhassa koko paikan läpi. Minulle kerta oli ensimmäinen, muut olivat jo Ikea-konkareita, mutta yleensä viikonlopun tungoksessa vierailleita. Löysin kuopukselle aivan ihanan setin pieniä, oikeita astioita keittiöleikkejä varten. Posliinilautasia en vielä uskaltanut antaa alle 2-vuotiaan käsittelyyn, mutta kattilat ovat jo olleet kovassa käytössä. Esikoisen toivomat Pokemon-kortit ostin lopulta ihan läheltä kotia R-kioskilta, kun en niitä ehtinyt Helsingistä etsiä. Samapa tuo ja eroa ei onnellinen tuliaistensaaja huomannut, samoja pakkojahan ne ovat joka paikassa. Kotiin päästyä olin niin väsynyt, etten jaksanut edes neuloa. Matkaneuleena olleeseen huiviin neuloin kotimatkalla muutaman rivin, mutta vähiin on puikottelu jäänyt. Tänään töissä ehdin vähän neuloa iltapäivällä.

Niin, työt tosiaan sitten alkoivat. Hyvin pehmeästi kylläkin, sillä ilman avaimia ja verkkotunnuksia en päässyt edes tietokoneelle. Onneksi edes yksi kollega oli jo palannut lomilta, oli edes juttuseuraa. Loput tulevatkin sitten ensi viikolla. Aamuherätys otti vähän tiukille, ja tänäkin iltana olen lähinnä nuokkunut sohvalla kuopuksen leikkiessä jaloissa. Äiti on vähän väsynyt... Tulevan viikonlopun ystävän polttarit eivät tietenkään väsymystä yhtään poista, päinvastoin taidan maanantainakin olla taas ihan kuollut. Yksi villahousutilauskin tuli, joten huivi joutuu nyt hetkeksi syrjään.