Vihdoinkin on jotain valmista esiteltävää. Harmittavasti nykyään ei ehdi päivänvalossa kuvia ottaa, eikä koko ajan viitsi blogia päivittää ilman kuvia ja kertoa vain että kovasti täällä neulotaan.. Puikot suihkivat kyllä iltaisin, mutta säälittävän vähän aikaa, sillä (onneksi kai) järki käskee nukkumaan kymmenen pintaan. Siltikin aamuisin on työn ja tuskan takana raahautua ylös puoli seitsemältä. Harmittaa myös ettei jaksa katsoa BB:tä, jota sentään viime syksynä seurasin hyvinkin tiiviisti.

Mutta niitä kuvia siis. Tässä VaudeVillan tilaustyö, vaaleanpunainen housuhame. On nää vaan niin ihania! Lankana taas Pirtin kehräämön kampalanka, haaroissa hahtuvavahvistus:
883476.jpg

Lupasin myös jälleenmyyjälleni vaihtarina villahousut, koska halusin koekäyttäjän uudelle Patons-langalle. Lanka on osoittautunut muutamissa kokeissa varsin kestäväksi vaippakäytössä. En kuitenkaan taida tilata sitä enemmälti, koska teen nykyään vain tilaustöitä ja niitäkin harvakseltaan. Voisi sitä kuitenkin jonkin verran ottaa varastoon kunhan rahatilanne sen sallii. Tässä kuitenkin pitkälahkeiset housut ihanissa vihreän ja ruskean sävyissä:
883473.jpg

Kylmät syksyaamut ovat päässeet yllättämään Esikoisen, joka kulkee nyt ensimmäistä syksyä pyörällä kouluun aiemman taksikyydin sijaan. Siispä jo aiemmin tarkoitukseen ostetut alpakkalangat pääsivät puikoille, ja parissa illassa valmistui tämä tuikitarpeellinen kapistus:
883478.jpg
Poika tykkää solmia kaulaliinan solmulle, mutta silloin se ei lämmitä kunnolla kaulan alaosaa, joten tein tällaisen kietaisumallin jossa lipareet voi levittää. Lankana Sandnes alpakka ja Dops alpaca (kaksinkertaisena), puikot 4 ja langanmenekki n.100g. Mustaa lankaa jäi puoli kerää, sinistä ja ruskeaa enemmänkin. Niistä teen jossain vaiheessa vielä pipon. Mainittakoon vielä, että vaikka poika oli itse kaupassa hiplaamassa lankoja löytääkseen herkälle hipiälleen riittävän pehmoisen, niin tämäkin liina kuulemma pistelee... Täytynee siirtyä seuraavaksi  silkki-angoraan :-)

Seuraavaksi keskityn saamaan UFOt vähän vähemmäksi, ja sitten toivon mukaan pääsen aloittamaan itselleni alpakkavillatakin. Uuden työn aloittaminen himottaisi, mutta ajatuskin noin sadan mallilehden läpikäymiseksi sopivan mallin löytämiseksi väsyttää... Jos jollain olisi vinkata kiva palmikko/pintaneuletakki niin vinkkejä otetaan vastaan ;-)