Vihdoinkin saan kuvia esiin valmistuneista töistä. Vuodatus on temppuillut ja on ollut niin kiirekin etten ole blogimaailmaan oikein ehtinyt. Mutta tässä viime viikon tulosta:
1056960.jpg1056962.jpg
Kuopuksen neuletakki. Koko: 95cm. Malli: SK5/04 (raidoitus omasta päästä). Lanka: Jaeger Extra Fine Merino DK, muutama kerä. Puikot: 3,5mm Addit (suosikkikokoni ja  -puikkoni!). Napit vielä puuttuvat, ne tulevat myöhemmin.

1056965.jpg
Huivi SNY:ltä saamastani 100% silkkilangasta. Malli jostain tämän vuoden SK:sta. Langanmenekki 100g.

1056969.jpg
Rinsessa-setti, kämmekkäät ja pipo. Malli Ullasta. Lanka: Jaeger Extra Fine Merino DK, 170g.

1056967.jpg
Lapaset esikoiselle, mallina Newfoundland Mitts. Lankana 20 vuotta vanhaa paksuhkoa villasekoitelankaa (löytyi isän jäämistöstä, isä oli neulonut tästä puseron itselleen) sekä punaista Patons Classic Merino Woolia. Ihana ja nopeasti valmistuva malli, ja lämmin! Puikot 3,5mm, silmukoita ohjeesta poiketen 36 (9-vuotiaan koko).

Niin, isäni tosiaan neuloi joskus 80-luvun puolivälissä. Homma lähti siitä, että äiti alkoi neuloa minulle ja veljelleni hauskoja koira-pehmoja joululahjaksi. Hänen hartiansa ja kätensä kuitenkin jumittivat, ja niinpä hänen oli opetettava isä neulomaan pehmot loppuun. Isä neuloi koirat, ja innostui siihen perään vielä neulomaan itselleen puseron! Eikä mitä tahansa puseroa, vaan ihan kunnon kirjoneuleen. Siitä tuli niin ihana, että minä innostuin neulomaan itselleni samanlaisen mutta eri väreillä niistä langoista joita äiti oli varannut itselleen omaa puseroa varten mutta ei voinutkaan kätensä vuoksi sitten sitä neuloa. Tuo ruskeasävyinen pusero oli ensimmäinen isompi neuletyö minulle, eikä siitä tullut läheskään niin hyvä kuin isän puserosta, jonka minä sitten pikkuhiljaa omin käyttööni... Löysin isän puseron hänen jäämistöstään, ja vajaan kerän lankaa joka oli jäänyt jäljelle. Nyt tuo lanka päätyi esikoisen lapasiin. Kierrätystä parhaimmillaan! Isän puseron pesin ja se on kaapissa muistona. Se on väljää mallia, eikä sitä varmaan enää tule pidettyä, mutta haluan säilyttää sen muistona siitä, kuinka isä innosti minut aloittamaan neulomisen!